Till sidans innehåll

Damkommitén

 

Nationell damdag på Tönnersjö golfbana den 25 maj inklusive speDamkommitténs vårvinter information
Våren är här med stormsteg och golfsugen till tusen är man och jag själv har redan hunnit spela par rundor på korthålsbanan.
I vår tänker vi starta upp damgolfen igen på tisdagar där vi oftast spela 9-hål. Spelet kör vi igång den 22 april efter vårt
UPPTAKTSMÖTE tisdagen den 15:e april kl 18:00. 
Vi samlas och pratar oss samman under denna kväll och planerar gemensamt programmet om vad vi vill göra på våra damkväller (tisdagar). Nye banägaren Ola Karlsson & Co kommer med lite ny information om banan och vad som finns i shopen. Shopen hålls öppen under kvällen och förhoppningsvis har årets nya kläder kommit in och visas på ett oväntat sätt! Tönnersjö Fotvård berättar lite om hur man håller fötterna i trim för att klara golfrundorna i sommar. Kanske ytterligare något mer kommer på programmet och någon utlottning!  Vi äter en god buffé med olika pajer och sallad samt kaffe och kaka till en kostnad för 125 kr, och vill man köpa till öl eller vin kan man göra det.  Alla som är intresserade av att spela med oss framöver är välkomna även om man är från annan klubb. Anmälan till upptaktsmötet görs till Anne Tönnerheden senast fredagen den 11 april på tel 073-5005477.
Torsdagen den 24 april har herrarna bjudit in oss till gemensamt spel kl 17:15. Det kommer att bli en "rolig" partävling med mat efteråt och ev priser.
l om vandringspris.
Antalet damer som är fullvärdiga medlemmar i klubben tycker vi är lite för lite och det vill vi göra en drive för att åtgärda och visa vår trevliga bana även för fler damer och göra fler damer aktiva i damgolfen i Tönnersjö. Blir vi fler och en mer blandad grupp tror vi att vi har än roligare och får ett större kontaktnät till att spela golf och ha kul ihop. Därför kommer vi att erbjuda greenfeemedlemmar och även andra damer, tjejer, kvinnor från andra klubbar som har medlemskap i SGF att gå med oss på tisdagskvällarna till en reducerad greefee på 100 kr för 9-hål under de tider som gäller för damsektionen på tisdagkvällar. Förutsättningen är då att ni spelar med oss och ”beblandar” er med oss medlemmar i klubben. Tillfällen till att ta med sig vänner som kanske inte spelar så mycket idag. Är du greenfeemedlem eller nybörjare och behöver en liten puff för att komma igång och spela mer med andra eller om du bor i närheten delar av året så är tisdagsgolfen ett bra tillfälle att lära känna fler på banan. Tiderna för damtisdagsgolfen kommer vi att fastställa vid upptaktsmötet som vi nämnt ovan och kommer att läggas ut här därefter. 
Damgolfen blir vad vi gör den till själva, hjälps vi alla åt ökar vi vår gemenskap och vårt engagemang. Fundera därför till upptaktsmötet på vad du själv vill med golfen. Vill vi bara spela kravlöst tillsammans, ha några småtävlingar, åka på någon gemensam resa, ha några träningar med Pron eller göra något annat gemensamt. Idéer och hjälp mottas tacksamt, ring mig gärna.
Väl mött i vår! Damkommittén genom Anne Tönnerheden (073-5005477)Damkommitténs vårvinter information

 

Damgolfen  - Tisdagar Samling 17:45 – Start kl 18:00 (bollar och/eller kanonstart beroende på plats på banan)


För att vi initialt ska veta ungefär hur många vi blir så anmäl att ni kommer till Anne via sms till 073- 500 54 77 senast kl 17:00 samma dag – uppge Dgolf +namn om ni räknar med att vara sena skriv även sen start och tid när ni kommer. Blir vi många kanske några behöver gå ut lite tidigare. Det går att börja med damgolfen under hela säsongen och komma när man kan. Välkommen!


När ni kommer till klubben fyll i scorekort och hcp/erhållna slag – så lottar vi bollar därefter. Obs: Ni som ska erlägga greenfee, ta med kontanter 100 kr då kansliet kan vara stängt. Kuvertet ska märkas ”Damgolf”


Drömscore: Bästa resultat erhållet på respektive hål under hela perioden. Desto fler gånger du spelar desto bättre resultat kanske du erhåller. Inlämnade scorekort räknas dvs fullföljd 9-hålsrunda. Beroende på hur många vi blir så sker klassindelning. Minst en klass officiellt hcp och en hcp 37-54. Hcp vid första registrerade runda avgör. Tavla kommer att sättas upp i damernas omklädningsrum. Deltagande i drömscoren: Kostnad 50 kr/säsong


Birdieträd kommer att sättas upp i damernas omklädningsrum. När birdie gjorts under damkväll skriv namn, datum och hål på fågel och häng upp.

Vi försöker hålla nere kostnaderna för våra interna små damtävlingar och annat. Där av ”Bokslaget” och ”Återvinningen” och det ringa priset för ”Drömscoren”. Vi hoppas att det blir trevligt ändå än att fylla ett gediget prisbord. Snarare kanske det blir mer socialt att prata om de böcker och saker vi delar med oss utav. Vi kör liten fika som vi köper av restaurangen efter våra småtävlingar. Hur vi ordnar det återkommer vi med.


Antalet damer som är fullvärdiga medlemmar i klubben tycker vi är lite för lite och det vill vi göra en drive för att åtgärda och visa vår trevliga bana även för fler damer och göra fler damer aktiva i damgolfen i Tönnersjö. Blir vi fler och en mer blandad grupp tror vi att vi har än roligare och får ett större kontaktnät till att spela golf och ha kul ihop. Därför kommer vi att erbjuda greenfeemedlemmar och även andra damer, tjejer, kvinnor från andra klubbar som har medlemskap i SGF att gå med oss på tisdagskvällarna till en reducerad greefee på 100 kr för 9-hål under de tider som gäller för damsektionen på tisdagkvällar. Förutsättningen är då att ni spelar med oss och ”beblandar” er med oss medlemmar i klubben.

Detta är ett tillfällen till att ta med sig vänner som kanske inte spelar så mycket idag. Är du greenfeemedlem eller nybörjare och behöver en liten puff för att komma igång och spela mer med andra eller om du bor i närheten delar av året så är tisdagsgolfen ett bra tillfälle att lära känna fler på banan. 


Vill någon hjälpa till ring mig Anne Tönnerheden 073-500 54 77. Vill fler engagera sig orkar vi göra fler aktiviteter och kanske någon gemensam resa etc.


Höstens Information:

Vi fortsätter som i våras med drömscoren /hackegolfen och småtävlingar på Tisdagskvällarna September ut.

Ni som kommer, var snälla och SMS till Anne på 073-5005477 senast kl 17:00 under Tisdagen så vet vi  om vi skall vänta in någon och hur många vi blir.

Hoppas vi kan bli fler nu!

Jag hälsar er alla nya medlemmar oavett HCP hjärtigt välkommna att vara med och spela. samling Tisdagar  kl 17:45 spel kl 18:00.

Om någon är intresserad av att spela ihop på någon annan bana antigen på Lördagen den 20 Sept eller Söndagen 21 Sept så kontakta Anne.

Blir vi några damer, så försöker vi boka upp några tider på någon hyfsat närbelägen bana.

 Vårt Birdieträd är ganska tomt ,för att få chans till att det blir fler fåglar så räcker det att ni gör en birdie på banan ,och det behöver inte ske på damgolfen,utan gäller alla dagar. Men spara scorekortet då!  Lycka till!!

 

OBS!! det är några som inte har betalt för drömscoren.Se på resultatlistan i damernas omklädningsrum,där har jag angett vilka som betalat och inte.

Desto fler gånger man spelar desto bättre resultat kan man nå, det syns då de som spelat mycket har lyckats få fina resultat.

Ta nu chansen att förbättra resultaten ytterligare.

Tänk sedan i efterhand när man vet -ååh det hålet går det att göra par på etc.

Har man lämnat in scorekort för drömscoren så deltager man i drömscoren och därmed i en liten prisutdelning på avslutningen.

PS: Det finns ju även Nationella Damdagar, och en del av dessa kör igång igen bla Halmstad 24/8, Skogaby 7/9 och Laholm 13/9 ,kanske det var några fler?

Är det några som är sugna att spela några av dessa?

Själv tänker jag försöka spela några av dem,det är väldigt roligt och man träffar flera trevliga golfdamer från andra klubbar.

Ha det så roligt och ge gärna respons på vad ni vill med damgolfen, hoppas vi syns på banan.

Hälsningar Anne Tönnerheden


 

Gilla oss på Facebook!

Få tillgång till nyheter och erbjudanden dagligen! Genom vår facebooksida får Ni insyn i vad som händer på anläggningen. Håll Er uppdaterade - Gilla sidan!

 

TÖNNERSJÖ GOLF 

Blänkblänk

Öppettider

Kansliet har stängt men kan nås via info@tonnersjogolfbana.com eller på telefon 035-43110.

När det är obemannat ligger greenfeeboken i klubbhusets entré och det går även att betala inne i restaurangen!


Telefon 035-43110


Restaurangen har öppet som vanligt för lunch mellan 11:30 till 13:30

 

 

Välkomna!

 

 

Årsavgifter 2015

Välkomna till 2015 års säsong!

Årsavgifter enligt följande:

 

Fullvärdigt medlemskap: 

4900 SEK.

Greenfeemedlemskap: 

595 SEK.

Inga övriga avgifter tillkommer!

Anläggningsstatus

18-håls banan : Öppnar för spel mot sommargreener.

 

9-hålsbanan: Öppen för spel mot sommargreener.